söndag, april 12, 2009

Egenkomponerad gryta

För många år sedan var jag och mannen bjudna på middag hos kompisar, där fick vi en jättegod gryta. Har tänkt göra något liknande länge, men jag kom inte ihåg vad det var i förutom kryddig korv, kött och grönsaker. Idag komponerade jag ihop en egen gryta som blev jättegod, här kommer recept.

Johannas fläskfilé och kabanossgryta

1 fläskfilé
300 g kabanoss
1 morot
1/2 röd paprika
1 liten burk skivade champinjoner
3 dl köttbuljong (1/2 tärning köttbuljong och 3 dl vatten)
3 dl turkisk yoghurt
3 msk soja
1 dl chilisås
1 dl grädde
Maizena brun redning

Koka buljongen. Strimla och bryn fläskfilén, lägg den sen i buljongen. Skär korven i bitar och bryn på den, ställ den sen åt sidan. Häll i yoghurten, sojan, chilisåsen och grädden i grytan. Skiva moroten och paprikan och lägg i dem samt champinjonerna. Låt det koka en stund på svag värme och lägg sedan i korven. Red med Mazena och koka ytterligare några minuter. Servera med t.ex jasminris.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmmm låter gott!!

/Cissi