söndag, februari 15, 2009

Lingarn

Jag har vunnit en auktion med lingarn på Tradera. Har läst mig till att det är ett bra material för stickade disktrasor. Är så trött på äckliga, vanliga disktrasor som man ofta får slänga. De luktar äckligt redan när man börjar använda dem och man vet ju inte vad de innehåller för ämnen. Så nu ska jag sticka en egen, läste om en tjej som hade haft sin i över ett år! Bara att koka eller tvätta den när det behövs!

5 kommentarer:

Stickfantomen sa...

Grattis till auktionsvinsten och fina färger. Lin är ett härligt material och bra till mycket. Var i forna tider endast till för kungligheter som Farao och hans drottning. Om du stickar nåt i lin, av bra garnkvalitet, så sägs det att ju hårdare man behandlar det desto finare blir det (allt enligt Sandi på Knitting Daily).
Tips om disktrasor - oavsett material - viktigt att ALLTID skölja dem noga efter varje användning och därefter hänga på lämpligt ställe. Lukten är i regel en helt naturlig följd av nedbrytingsprocess i fuktig miljö. Tänk själv på vad allt man brukar torka upp med dem och om trasan inte sköljs ordentligt kan den t.o.m bli en smittohärd för oknytt vi inte vill ha i oss. Bra med lin, det går utmärkt att koka.
Lycka till!

Anonym sa...

Hej! Vilket vackert garn. blogga gärna om trasornas framskridande. Kul och användbar idé tycker jag.

Johanna sa...

Pernilla - Det ska jag göra. Väntar med spänning på att garnet ska komma hem till mig. :-)

Stickfantomen sa...

Tack själv för svaret på min blogg

Det är ett handikapp ibland att ha ett känsligt luktsinne, tro mig halvåret rökfri och - luktsinnet tillbaka.

Anonym sa...

Kul ide med disktrasor i Lin! Det brukar min svärmor göra & jag har fått nån av henne och de fungerar bra!!