onsdag, januari 28, 2009

Blir så less...

Sitter och kollar tåg- och flygpriser ner till mamma i Skåne, tänkte kanske ta barnen och åka ner i sommar igen, men det är ju så förbannat dyrt! Åker man tåg dagtid är det väl ok, men vill man åka nattåg eller flyga blir det svindyrt! Jag har inte råd att lägga flera tusen, max 1500-2000:- och det går inte att få tag på något så billigt. Jag har åkt tåg dagtid ner dit två gånger med barnen, första gången var 2006 och andra 2008 och visst, det går, men det blir så jobbigt för dem (och mig), det tar ju ca 11 tim plus minst ett tågbyte. Ska dessutom mannen med så blir det ju dubbelt så dyrt eftersom det i princip bara är den vuxnes resa som kostar, man betalar bara 5:- per barn och resa = 20 kr för dem båda t.o.r.

Ska räkna lite på vad det skulle kosta att ta bilen ner. Enligt Eniro är det 117 mil ner och en restid på 14,5 h den snabbaste vägen, eller 103 mil och en restid på ca 17 h den kortaste vägen. I så fall tar vi nog snabbaste vägen, åker en morgon, övernattar hos syskonen i Södertälje och sen vidare ner till Skauneland... Gjorde en liten snabb räkning nu och räknar man på 117 mil gånger 2, att bilen drar 0,7 l/mil samt att bensinen kostar 11 kr/l skulle det bli ca 1800:- och det är väl ok. Då behöver vi inte bestämma exakt vilken dag vi ska åka hem heller, utan kan åka när vi vill. Barnen får ladda upp med böcker, ljudböcker och pyssel, vi kan stanna och fika när vi vill, kanske bada om vi ser nån fin badstrand osv. Ja, det får nog bli bilen om vi åker... Får ta och jobba mycket och spara ihop pengar för det kommer ju att gå lite bensinpengar där nere också, tänker ju inte bara sitta hemma hos mamma. ;-)

1 kommentar:

Angelica sa...

Visst är det trist att det ska behöva kosta så satans mycket att åka inom landet. Skittrist. Man har ju bättre saker för sig att jaga priser som en galning liksom...

Hoppas ni kommer iväg i alla fall, och det låter ju jättemysigt att göra resan till en "resa" i sig själv - med kanske lite bad och fikaraster och sånt. Myspys :-)